RECEPT: Bulgurové rizoto s hubami

recept na bulgur

Určite veľa z vás nepozná bulgur, preto som si pre vás pripravila rýchly a zdravý recept na “bulguruto”. O potravine bulgur som napísala aj krátky článok >>> Bulgur: Superpotravina, ktorú odporúčam zaradiť do jedálnička

Bulgur som tiež nepoznala, ale počas 5 rokov, čo sa venujem zdravému životnému štýlu, som si ho veľmi obľúbila. Recept z neho sú rýchle a chutné a dá sa pripraviť na veľa spôsobov.

Na 3 porcie rizota z bulguru potrebujeme:

  • 1 hrsť ľubovoľných sušených húb
  • 1× stredná žltá cibuľa
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 200 g bulguru (v suchom stave)
  • 100 g cukrového hrášku (možno použiť fazuľové struky)
  • 1 lyžica prepusteného masla
  • soľ
  • čierne korenie

Postup:

Cibuľu nakrájajte najemno aj huby. V hrnci rozohrejte olivový olej a nakrájanú cibuľu na ňom na strednom stupni orestujte. Keď bude cibuľa zlatnúť, pridajte vývar, bulgur, huby a varte cca 20 minút na miernom stupni. Keď bulgur zmäkne, pridajte hrášok alebo fazuľové struky a nechajte ešte chvíľu prehriať, aby boli všetky suroviny rovnako teplé. Nakoniec dochuťte soľou a korením a zjemnite topeným maslom.

Napíšte mi do komentára, či poznáte bulgur a ak máte nejaký tip na recept, určite sa oň podeľte s nami.

ZDROJE:

https://jemezdravo.eu/recepty/podla-kategorie/obedy-vecere/bulgurove-rizoto-s-hubami-993

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *